GDPR och Integritetspolicy

 

INNEHÅLLSFÖRTECKNING
  1. Vem är ansvarig för de personuppgifter vi samlar in?
  2. Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?
  3. Hur behandlar vi insamlade personuppgifter?
  4. Vad har du för rättigheter som registrerad?
  5. Cookies

1. Vem är ansvarig för de personuppgifter som vi samlar in?

Foderboden på Södertörn AB
556950-2148
Hantverkarvägen 42
136 42 Handen

Hädanefter ”Foderboden” och all verksamhet i Foderbodens webbtjänst hädanefter ”tjänsten”.

Kontaktuppgifter för dataskyddsfrågor
E-post: webshop@foderboden.se

 

2. Vad är en personuppgift och vad samlar vi för personuppgifter?

Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt kan knytas till en person.
Uppgifter som vi lagrar:

  • För- och efternamn
  • Kön
  • Köphistorik
  • Användargenererade data, (t.ex. anpassningsbara produkter, recensioner)
  • Adress
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • Födelsedatum
  • Betalsätt
  • Betalningshistorik
  • Ärenderelaterad korrespondens (t.ex. personuppgifter som du lämnar vid kontakt med vår kundtjänst)

Varifrån vi får personuppgifter

Alla personuppgifter som Foderboden lagrar kommer från kunden själv. När kunder registrerar sig för till exempel nyhetsbrev eller andra kommunikationskanaler.
När kunden registrerar ett konto eller utför ett köp.

 

3. Hur behandlar vi insamlade personuppgifter?

Vi lagrar och delar uppgifter som behövs för att kunna sköta leveranser och göra klart beställningar.
https://www.dhl.com/se-sv/home/fotnot/local-privacy-notice.html

https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/privacy

Vi behandlar dina uppgifter och kommunicerar med dig i händelse av t.ex. ett reklamations eller garantiärende som rör ditt köp.

Utöver detta så delar vi vanligtvis inte personuppgifter till någon tredje part innanför eller utanför EU/EES

Information från kommunikation med kund, inklusive meddelanden i tjänsten, epost, telefonsamtal samlas för att kunna hantera returer, reklamationer eller andra önskemål från kund.

Information av användande av tjänsten samlas in via cookies och liknande tekniker.

Information om innehåll som kunden skapat, till exempel produktrecensioner eller text i anpassningsbara produkter.

4. Dina rättigheter

Rätt till tillgång
Du har rätt att begära ut ett registerutdrag om vilka personuppgifter vi samlar och till vilka ändamål. Du kan göra detta genom att kontakta oss eller om du har ett konto, genom dina medlemsidor begära ut ett registerutdrag och få det skickat till dig.

Rätt till rättelse
Du kan begära att dina personuppgifter rättas i fall de är felaktiga. Du kan även komplettera ofullständiga personuppgifter. Du kan göra det genom att kontakta oss eller själv direkt via dina medlemsidor. Kontaktar du oss så kan vi komma att begära ut mer uppgifter för att säkerhetsställa att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person.

Rätt till radering och begränsning
Du har rätt att begära att dina personuppgifter raderas eller begränsas, t.ex. om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Rätt till dataportabilitet
För den behandling som vi utför baserat på vårt avtal med dig eller om du lämnat ditt samtycke till en viss behandling kan du begära att få de uppgifter som du har tillhandahållit överförda till en annan personuppgiftsansvarig (s.k. dataportering).

Din rätt att kunna lämna in klagomål till tillsynsmyndigheten
Om du anser att vi hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att lämna in ditt klagomål till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.

5. Cookies

En cookie är en liten textfil som skickas från en webbserver och som sparas av din webbläsare.

Det finns två typer av cookies:

  • Sessionscookies, temporära cookies som tas bort när du stänger ner webbläsaren.
  • Tidsbegränsade cookies, som kan ligga kvar under en på förhand bestämd period

Utöver cookies så använder vi även liknande tjänster, exempelvis Pixlar. Pixlar är en avtalstjänst som analyserar och för statistik på köpbeteenden och liknande, för att göra din upplevelse så bra som möjligt och för att ge oss information om hur vi kan förbättra hemsidan.

Vi använder cookies för att skapa en personlig upplevelse för dig på vår hemsida.
På så vis kan vi visa t.ex. produkter som du tittat på tidigare.

Vi använder sessionscookies för att kunna spara produkter i varukorgen och för att hålla dig inloggad mellan olika sidvisningar.

 

Vi använder cookies för att underlätta analys av trafik och köphistorik på vår sajt.
Detta sker via avtalstjänster, som ex. Google Analytics och Google AdWords som samlar in den informationen och ger oss möjlighet att optimera system, laddningstider och vad vi kan presentera bättre mot dig som kund.